İş Uğraş Terapileri
01 Temmuz 2019

İş ve uğraşı terapisi, sağlığı iyileştirmek ve sürdürmek, patolojiyi düzeltmek ve azaltmak amacıyla kişinin belirlenen aktivite ve görevlerde performansını düzeltme, güçlendirme ve artırmaya; adaptasyon ve üretkenlik için gerekli olan beceri ve fonksiyonları öğrenmeye katılımını sağlayan bir bilim ve sanattır. Temel ilkesi kişinin üretken bir yaşam için önemli olan görev ve rolleri yaşam boyunca kendisi ve çevresi açısından hoşnutlukla yerine getirebilme kapasitesini sağlamaktır. İş ve uğraşı terapisinin amacı; bir hastalık, kaza veya deformiteden sonra geride kalan kapasiteleri geliştirerek hastanın bağımsız bir yaşam için maksimum seviyeye ulaşmasına yardım etmektir.

Çocukların en temel işi oyun ve öğrenmek olduğu için, çocukların iş uğraş tedavisi çoğunlukla oyun ve eğitimsel aktiviteleri içerir. Terapistimiz tutma, kavrama ve bırakma gibi ince motor yeteneklerinin gelişimi için oyuncaklar kullanır. Topun bir hedefe atılması (basket potası gibi) ve itilmesi, tahtaya yazılmış yazıların kopya edilmesi gibi aktivitelerle el-göz koordinasyonuna da yardımcı olur.

 Davranışsal sorunlarda yararlanılır. Terapi ile normal gelişim süreçleri ve performans kriterleri desteklenir ve çocukların yitirdiği fonksiyonları yeniden kazanması sağlanır.

Hastanemizde yatan ve ayaktan hastalara yönelik olarak; Günlük yaşam aktiviteleri, şekil-zemin algısı, dokunma duyusunun lokalizasyonu gibi aktiviteler düzenlenmektedir.

  • iş uğraşı 02.jpg
  • iş uğraşı 03.jpg
  • iş uğraşı 01.jpg