Hastanemiz yıkılarak yeniden inşaa ediliyor. Bu sebeple hizmetimiz geçici bir süre YİEAH'ye bağlı Ovaakca Ek Hizmet Binasında verilmeye devam edecektir.
20 Haziran 2023

DR. AYTEN BOZKAYA SPASTİK ÇOCUKLAR HASTANESİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ YENİLENİYOR

Bursa’da 54 yataklı Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yıkım çalışmaları başlıyor. Hastane, yıkım çalışmalarının ardından 100 yataklı olarak yeniden inşa edilecek.

Türkiye’de spastik engelli çocuklara hizmet veren kamuya bağlı tek fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olan Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi, yatak kapasitesi iki katına çıkacak şekilde yenileniyor. 1997 yılında hizmet vermeye başlayan 54 yataklı hastanenin, ekonomik ömrünü tamamlaması ve fiziki alanlarının yetersiz kalması nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmaların sonuna gelindi. Geçtiğimiz aylarda Ankara’da yapım ihalesi gerçekleştirilen hastanede yıkım çalışmaları başlıyor. Hastane, yeniden inşa süresi boyunca Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Ovaakça Ek Binası’nda hizmet vermeye devam edecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin, Sağlık Bakanlığı’na bağlı araştırma hastaneleri dışında, yataklarının tümünü rehabilitasyona ayıran tek fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olduğu bilgisini verdi. Hastanenin Türkiye’nin dört bir yanından gelen hastalara şifa kaynağı olduğunun altını çizen Dr. Yavuzyılmaz, “Tüm çocuk yaş gruplarına hitap eden hastane; Serebral Palsi, Spina Bifida, MSS'nin Dejeneratif Hastalıkları gibi kapsamlı tedavi ve rehabilitasyon gerektiren tüm hastalıklara yönelik hizmet vermektedir. Hastanemizin fiziki olarak yetersiz kalmaya başlaması üzerine Bakanlığımız tarafından kapasitesi iki katına çıkacak şekilde projelendirildi ve ihaleye çıkıldı. İhale prosüdürlerinin tamamlanması ile birlikte yüklenici firma, yıkım için çalışmalarına başlıyor” dedi.

Geçici olarak Ovaakça’da Hizmet Verecek

Hastanenin Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Ovaakça Ek Binası’nda geçici olarak hizmet vermeye devam edeceğine dikkat çeken Dr. Yavuzyılmaz, “Hastanemizin yataklı servis kısmını taşımaya başladık. Acil servis ve görüntüleme hizmetlerini de Kurban Bayramı bitiminde taşınacak. Daha sonrasında yıkım çalışmaları başlayacak. Yıkım işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte hastanemiz 100 yataklı olarak yeniden inşa edilecek. Hastanemizi, en kısa sürede tamamlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.